Tjäna mer på dina fonder.

Idag tjänar många bolag i finansbranschen enorma vinster på ditt sparkapital genom höga fondavgifter. Detta sker genom en fondprovision som ger t ex din nätbank upp emot 50 % av den avgift du betalar när du sparar i fonder.

Vi tror inte på dolda avgifter och att ha intressekonflikter med våra kunder. Därför har Alpcot tagit bort intressekonflikten med våra kunder och återbetalar.

större delen av fondprovisionen till dig som kund. För många innebär detta att du kan spara minst 100 000 kr i lägre fondavgifter över tid. Se nedan hur mycket du tror att du kan spara!.
Mitt startbelopp30 000 kr
Mitt månadssparande1 500 kr
Min spartid25 år
Utan Alpcots fondrabatt går du miste om:

200 858 kr

Med Alpcot behåller istället du dessa pengar.
25 år kommer ditt sparkapital uppgå till 1 388 505 kr
Så har vi räknat
 

Sänk dina fondavgifter idag.

Att få tillbaka fondrabatten kommer över tid göra en stor skillnad för ditt sparkapital. Prova kalkylatorn och se hur mycket du skulle spara med Alpcots fondplattform.

  • Se hela din ekonomi på en plats
  • Över 1 000 fonder med upp till 50 % rabatt på fondavgiften
  • Kostnadsfri pensionssammanställning
Skapa konto
"Alpcot har under många år hjälpt mig med råd kring mitt sparande i olika former. Rabatten på fondprovision i kombination med kompetent rådgivning blev en avgörande faktor för att flytta allt mitt sparande till ett ISK hos Alpcot."
Ulf, 63
Operations Director
"Jag har bytt min kapitalförsäkring från en av bankerna till Alpcots ISK, där jag har samma fondutbud men till mycket lägre avgift. Det tycker jag är kundnytta!"
Petra, 45
Rekryteringskonsult

Vår historia

Hej! Vi som grundat Alpcot heter Katre Saard och Björn Bringes.

Idag gör många bolag i finansbranschen stora vinster på människors okunskap, som redskap använder man sig av dolda avgifter som göms bland det finstilta och bakom krångliga facktermer. Det tycker vi är fel och vi vill istället hjälpa människor att få en trygg ekonomi.

Resultatet blev Alpcot. En motpol till andra aktörer i branschen, en aktör helt fristående från stora finanskoncerner och utan höga centrala kostnader. En finansiell partner med bara ett fokus - din ekonomi.

Drivna av visionen om en bättre framtid för våra kunder hjälper vi nu tusentals svenskar att få högre avkastning på sitt sparande.

"Alpcot hjälpte mig sänka räntekostnaden med 720 kronor i månaden."

Chanelle, 29
Advokat

"Alpcot sammanställde mina pensioner, och sänkte de löpande avgifterna med ca 25 000 kronor per år."

Robert, 49
Vinodlare

"Hos Alpcot betalar jag bara ca. halva avgiften."

Erik, 48
Privatinvesterare
Vanliga frågor
Hur ser er avgiftsmodell ut?
Är mina pengar säkra hos Alpcot?
Kan jag ta ut mina pengar?
Vilka typer av konton erbjuder ni?
Hur flyttar jag till Alpcot?
Hur sätter jag in pengar?
Erbjuder ni billiga indexfonder?
Hur beräknas avkastning och risk för en fond eller portfölj?
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.